headerphoto

Genieten op Camping Alevi

Camping Alevi is een camping met 60 ruime plaatsen (120 m2 ) die allemaal zijn voorzien van elektriciteit. Daarnaast worden een aantal volledig ingerichte stuga`s (trekkershutten) en gezinstenten verhuurd. De camping ligt in het Klarälvendal in de provincie Värmland in midden Zweden.

camping Alevi aan de Klaralven

Deze provincie is erg geliefd om zijn mooie ongerepte natuur, vele meren, rivieren, bossen en natuurlijk om het gunstige landklimaat. De camping ligt direct aan de rivier de Klarälven (letterlijk: `heldere rivier`). De rivier biedt vele mogelijkheden, zoals kanovaren, vlotvaren, zwemmen en vissen. Op de camping zult u de rust en de ruimte vinden die Zweden zo aantrekkelijk maakt.

In de omgeving

De omgeving van Camping Alevi biedt zowel in het voorseizoen, hoogseizoen en naseizoen vele mogelijkheden op het gebied van cultuur en historie, natuur en actief bezig zijn. Treedt bijvoorbeeld één dag in de voetsporen van de pelgrims en volg een deel van de middeleeuwse ''pilgrimsled''. Een bezoek aan de in de 17de eeuw gebouwde kerk in Ekshrad met prachtige plafondschilderingen en de smeedijzeren kruizen, is meer dan de moeite waard.