headerphoto

Branas vakantiehuizen

Branas vakantiehuizen zijn gelegen in het ski-oord Branäs in de provincie Värmland in Zweden, aan de voet van de berg op circa 500 meter loopafstand van de vele skiliften. De omgeving is zeer kindvriendelijk. In deze Zweedse wintersportplaats kan men alpineskiën en snowboarden op uitstekende en afwisselende wijze combineren met langlaufen. Overal in de bergen lopen wijdvertakte routes en parcoursen, voor zowel korte dagtochten als langere trips.

kajakvaren op de Knon © Branas.nl

Ook in het voorjaar, ’s zomers en in de herfst is het prima vertoeven in deze prachtige omgeving. De bosrijke provincie Värmland in Midden-Zweden is een landschappelijk fraaie, romantische provincie met een aantrekkelijke mix van meer ingetogen landschappelijke en culturele ervaringen voor auto-, fiets- of wandelvakanties. Met zijn bergen en meren, groene bossen en rode hoeven en stuga’s is het een prachtig gebied voor uw vakantie.

Floortje Dessing heeft in haar boek "100 wereldplekken die je gezien moet hebben" een hoofdstuk geschreven over deze prachtige omgeving. Zij schrijft hierin onder andere over het vlotvaren over de rivier. Haar conclusie is dat kinderen maar ook ouders in deze prachtige omgeving een topvakantie kunnen hebben!