headerphoto

Kano avonturen bij Hedegårds

Hedegårds, hét startpunt voor elke wildernis ontdekkingstocht. In samenwerking met Die Erlebnis Profis biedt Hedegårds u diverse kano-avonturen. Van verhuur per uur en compleet verzorgde tochten inclusief transfers en kampeer-uitrusting, tot aan arrangementen met voor- of achteraf een week op Hedegårds.

Waar vindt u zo dicht bij huis nog de mogelijkheid op een echt Kano-avontuur? Hier vanuit Ekshärad in Värmland kunt u nog kiezen! Vertrek vanaf Hedegårds voor een spectaculair mooie tocht over verschillende meren in de omgeving of laat ons u naar één van de startpunten langs de Klarälven brengen, waarvandaan u van 1 tot een aantal dagen kunt genieten van het schitterende landschap langs haar oevers. Dichte bossen afgewisseld met open stukken met daarop een variëteit aan de typisch Zweedse huizen en boerderijen. Ontmoet op uw tochten Bevers, Elanden, Vossen en Herten of als het geluk u toelacht, vangt u een glimp op van een Beer, Wolf of Lynx die hier nog in het wild leven. Zoek uw eigen plek langs de oevers van de rivier of het meer en sla uw kamp op; geniet bij uw kampvuur van de lange zomeravonden in één van de laatste stukken echte wildernis die Europa nog rijk is; het dal van de Klarälven in Värmland, Zweden. Langs het gehele traject vindt u tevens campings waar u uw tent kunt opzetten of een stuga kunt huren.

Klarälven Classic Promotietour 2007

Bron: kanoweb.nl - Tot 2008 kunnen wij als echte tourtocht-vaarders toch écht niet wachten. Per mail over en weer spreken we dan ook af om de Klarälven Classic 2008 maar een jaartje vroeger te varen, een promotietocht zogezegd. Op 18 juli 2007 treffen we elkaar als "Belgisch - Nederlands Promotieteam" elkaar in Hara even voorbij Eksharad.

Jan kajaktourtochten.be en Linda hebben hun stekje gevonden bij Ed en Denise van Hedegards Pensionat. Bij onze aankomst zien we dat Herman en Renée hun camper al hebben geinstalleerd op de naastgelegen, prachtig nieuwe Camping Djupdalen.

Samen besluiten we goed weer af te wachten en de eerste dag de spieren een beetje los te peddelen op een van de meertjes vlakbij Ekshared. Vrijdag wordt redelijk weer vooorspeld, dus op naar Klarälven Camping in Stollet. Jan en Nieske, de eigenaars van Camping Djupdalen bieden ons aan de gehele equipe inclusief materiaal af te zetten in Stollet, zodat we geen omkijken hebben naar onze auto's die na de tocht weer afgehaald zouden moeten worden. Perfect!
Lees het volledige artikel op kanoweb.nl