headerphoto

Avontuurlijke kanoreis naar Zweden

K-jak is een nieuwe reisorganisatie die zich richt op unieke actieve reizen, met als doelgroep jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. De organisatie is onlangs opgericht door Bas Heres en Jos van Pareren. Twee vrienden met een passie voor avontuurlijke reizen. Toen ze de Zweedse natuurgebieden per kano ontdekten waren ze verkocht en overtuigd dat dit gedeeld moest worden met anderen.

Hun "goal" is onvergetelijke vakanties aan te bieden waarbij de natuur altijd een centrale rol speelt. Als eerste op de agenda staat een kanovakantie in het Zweedse natuurreservaat Glaskogen. Na een reis van 1365 km, een dag op de camping met medereizigers, en een laatste instructie is het dan zo ver: 7 dagen into the wild.

In een cirkelvormige route peddel je door de mooiste plekken van het natuurreservaat en kampeer je midden in de natuur. “Kanoën in Zweden is een avontuur, soms aanpoten maar dat is het helemaal waard. De vakantie is een combinatie van fysieke inspanning en ongekende rust." aldus Bas Heres van K-jak.

De kanotocht wordt zonder gids afgelegd en de reizigers trekken hun eigen plan. Zo bepalen ze zelf of ze de avond doorbrengen op hun eigen privé eilandje en of ze zich aansluiten bij andere kanoërs tijdens de reis.

De reis vind plaats van 18 t/m 28 juli 2014. Voor € 550 heb je een 11-daagse reis inclusief busreis, 2 campingovernachting en een kano + uitrusting.

Voor meer informatie over de reis, zie www.k-jak.nl